Ring oss gärna för offert!

08-511 866 00

Konsultation & Installation

När du köper din solcellsanläggning från oss på Elverket tar vi hand om hela installationsprocessen och tar kontakt med ditt nätbolag. Det tar cirka 2-4 veckor från beställning till att vi har installerat solcellerna på ditt tak.

Genom åren har vi samlat på oss en hel del kunskaper av att montera solceller, både till privata och kommersiella fastighetsägare. Våra professionella installatörer har gedigen erfarenhet av el- och takarbete. Allt för att du ska få en säker och trygg installation. Låt oss göra jobbet åt dig medan du får ett gott samvete.

Vi värnar om att det ska vara enkelt, personligt och långsiktigt när du köper solceller. Därför finns din personliga projektledare med dig före, under och efter installationen.

  1.  Tillsammans ser vi om solceller är en bra lösning för dig. Vi ställer frågor om ditt tak och föreslår en passande lösning för dig. Du kan också få en konsultation. Vi konsulterar då om ditt hustak är lämpligt för solenergi utifrån takets vinkel, om vi behöver skylift för att installera panelerna eller särskild byggställning och simulerar en förväntad årsproduktion. Utifrån dessa faktorer ger vi dig ett förslag på vilket paket som passar bäst för ditt hustak. Konsultationskostnaden bjuder vi på när du tecknar ett avtal med oss.
  2. Utifrån din lösning skickar vi en offert till dig för godkännande och du får en personlig projektledare som finns med under hela processen. När vi har fått ditt avtal påskriven beställer vi dina solcellspaneler. Vissa paneler har vi på lagret, andra behöver vi ta hem. Leveranstiden är normalt 2-4 veckor. Tänk på att bygglovet ska vara klart och beviljat innan vi kan påbörja installationen. Om du behöver hjälp att ansöka om bygglov ställer vi gärna upp.
  3. När vi fått dina solceller kontaktas du av vår tekniska projektledare för att bestämma tid för montering. Alla tekniska frågor besvaras också av den tekniska projektledaren. Våra installatörer monterar sedan solcellerna på ditt tak. Installationen tar normalt 1-2 dagar, beroende på hur många paneler som ska monteras.
  4. När solcellerna är på plats ansluter våra elektriker anläggningen till din el central. Vi meddelar även ditt nätbolag att ett mätarbyte ska ske för att du ska kunna mata ut din el på nätet. Vi hjälper dig också att anmäla din anläggning för mikroproduktion så att du kan sälja din överskottsel till oss.
  5. Njut med gott samvete att du bidrar till en skonsam ekonomi och bättre miljö!

 

När du kontaktor oss om solceller är det bra om du fundera och ta reda på:

  • Börja med att mäta upp takytan och lutning på taket. Mät också höjden till takfoten.
  • Kontrollera vilket väderstreck takytan är riktad emot och vilket typ av tak du har (tegel, papp, duk, plåt).
  • Varje paket har en begränsning utifrån den yta som panelerna täcker. Fundera över vart panelerna kan placeras på taket och inte endast hur många kvadratmeter som finns. Med det menar vi – får paketets alla paneler plats bland eventuella snörasskydd, takstegar, skorstenar och liknande som stjäl takyta? En panel är cirka 1×1,65 meter.
  • Se hur skuggan ligger på ditt tak. Skuggas taket delvis av träd, takkupa, flaggstång, skorsten eller byggnad? Då kanske tillvalet ”smart” är något för dig så att du inte tappar effekt.
  • Du kan behöva ansöka om bygglov för att få installera solceller, detta varierar från kommun till kommun. Vänd dig till bygglovsavdelningen i din kommun för att ta reda på dina förutsättningar.

 

 

Kontakta oss gärna

Vi hjälper dig att teckna nytt abonnemang och besvarar frågor angående ditt elavtal.

Telefon: 08- 511 866 00
E-post: kundservice@elverket.se

Läsvärda dokument