Uppmärksamhet är en underskattad belöning

8 maj, 2017 / Hållbarhet

För många år sedan jobbade en vän till mig på en reklambyrå i New York. Det var hennes stora äventyr och efter drygt ett år var det så dags att löneförhandla. Hon gick in i samtalet med utgångspunkt att öka sin lön med 5%. Men hennes chef hade andra planer. Det hela slutade utan mer pengar i lönekuvertet utan två nya titlar på visitkortet. Där och då tycker både hon och jag att det var en mycket märklig förhandling men idag förstår jag värdet av vad hon faktiskt fick. För det hon fick var en bekräftelse och uppmärksamhet på att hon gjorde riktigt bra ifrån sig. (Sen kan det tyckas märklig som enda ersättning såklart.) 

Varför berättar jag då om min vän reklamarens resa? Jo, för Eldsjälsgalan som vi på Elverket är stolt huvudsponsor till handlar om just bekräftelse och uppmärksamhet. Hela galan uppmärksammar ideella ledare och bekräftar att just deras filosofi och engagemang uppskattas lite extra mycket. Det är ett svårt jobb att välja ut fem Eldsjälar och en Energispridare av alla fantastiska nomineringar som kommit in. Men det är också ett privilegium att få möjligheten att visa tacksamhet.

Ikväll, måndagen den 8 maj, sammanträder hela jurygruppen för Eldsjälsgalan för att tillsammans hitta årets vinnare. Jag tror på en lång kväll med många diskussioner innan vi slutligen hittar Eldsjälarna. Det vi på Elverket ser extra mycket fram emot är att utse vem som ska bli allra först att vinna Energipriset och under första året få vårda den fantastiska vandringsstatyn.

Varför engagerar Elverket sig i Vallentunas föreningsliv?

Det händer att kunder hör av sig och undrar varför Elverket har valt att jobba med sponsring istället för att sänka priser för våra kunder. Som elbolag har vi ett samhällsansvar för att vår framtid ska bli mer hållbar. Och hållbarhet handlar inte bara om miljö utan även socialt och samhället i stort. Där ligger barn och ungdomar oss extra nära hjärtat eftersom de är vår framtid. Det krävs så lite för att uppmuntra till en hälsosam livsstil och det tycker vi är viktigt. Det är tack vare dig som kund till oss som fler barn får rätt till en aktiv fritid. Tack för det!

Den 19 maj är det dags att avslöja vilka sex personer som i år får utmärkelserna och jag hoppas att vi ses på Vallentuna Teater då. Vi börjar klockan 18.00 med en ”förgala” när vinnare från förra året berättar vad priset gett dem. Vi får även höra hur olika föreningar jobbar med tillgänglighet för barn och ungdomar tillsammans med Fritidshjälpen. 19.30 börjar den stora galan och utdelningen av årets Eldsjälar under ledning av Nicklas Jihde. Boka din plats redan idag.

Sara Lundberg
Marknadskommunikatör på Elverket

Kontakta oss gärna

Vi hjälper dig att teckna nytt abonnemang och besvarar frågor angående ditt elavtal.

Telefon: 08- 511 866 00
E-post: kundservice@elverket.se