Så fungerar våra webbaserade fakturor från Billogram

9 oktober, 2017 / Hållbarhet

Under våren 2017 valde vi på Elverket att byta till det webbaserade fakturasystemet Billogram. Med bytet vill vi uppnå en minskad klimatpåverkan med färre pappersfakturor men också att underlätta för dig som kund att få dina fakturor samlade och lätthanterade. Men vad innebär en webbaserad faktura och hur fungerar Billogram egentligen?

Sedan våren 2017 erbjuder vi alla våra kunder att få sina fakturor i webbformat med så kallad webbaserad faktura. En webbaserad faktura skiljer sig på många sätt från andra digitala fakturasätt (exempelvis e-faktura). Två skillnader är att du får bättre kontroll på om alla dina elräkningar är betalda och att dina fakturor blir mer interaktiva. Det innebär bland annat att du kan kontakta oss direkt i fakturan om du har några funderingar.

Hur får jag mina fakturor?

När du valt att byta till att få dina räkningar som webbfaktura får du varje månad en länk skickad till din e-post. Varje länk är unik och tar dig till din faktura. Här ser du all betalningsinformation och kan enkelt hitta din specifikation. En smart funktion är att du här också kan se alla händelser för fakturan. Du kan exempelvis se när räkningen skickades till dig och om den är betald.

Om det av någon anledning skulle uppstå ett fel på fakturan kan du direkt härifrån skicka ett meddelande till oss. I din händelseruta ser du alla förändringar i realtid vilket innebär att du direkt kan se ändringar eller när vi mottagit din betalning.

Hur betalar jag en webbfaktura?

Om du väljer att få din faktura via e-post kan du fortsätta betala din webbfaktura på precis samma sätt som du gjort tidigare. Om du av någon anledning vill få fakturan i ett traditionellt utseende kan du välja att se webbfakturan i pdf-format. Fakturan kan då också laddas ner till din dator.

Få översikt av dina fakturor

Oavsett vilken faktura du loggar in till kan du enkelt se dina gamla fakturor och hålla koll på att alla är betalda. Du får praktisk kontroll över alla dina fakturor och en bra översikt på dina elkostnader.

Varför välja Billogram?

Att byta till en webbaserad faktura har helt enkelt många fördelar. Förutom att det är skonsammare för miljön blir det både enklare och tydligare för dig. Dessutom slipper du vänta på att räkningen ska nå din brevlåda och får den direkt när vi skapat din faktura.

Vill du också byta och få din nästa faktura i webbformat? Anmäl dig till e-postfaktura på bara 30 sekunder direkt på webben.

Kontakta oss gärna

Vi hjälper dig att teckna nytt abonnemang och besvarar frågor angående ditt elavtal.

Telefon: 08- 511 866 00
E-post: kundservice@elverket.se