Flyttar från Vallentuna efter 99 år

11 april, 2018 / Nyheter

Den 13 april 1919 bildades Elverket. Exakt 99 år senare, nu på fredag den 13 april flyttar Elverket ut från sina lokaler i Vallentuna och in hos Ellevio. Elverket kommer fortsatt finnas kvar, men i ny skepnad, genom den personal och all dess kompetens som fortsätter sitt arbete inom Ellevio.

– Vi har verkat här i Vallentuna i snart 100 år, men nu är det dags att blicka framåt. Flytten är ett första steg för Elverket att bli en del av Ellevio, men innebär ingen egentlig förändring för våra kunder. Vi nås inledningsvis på samma telefonnummer och e-post som tidigare, och det är samma personal som tar hand om kunderna i kundservice, säger Elverkets vd Patrik Johansson.

Nu laddar vi för framtiden
Elverket och Ellevio samarbetar redan kring flera projekt. Satsningarna på framtidens elnät fortsätter. Utbytet av elmätare till nästa generations smarta elmätare, som Elverket har påbörjat, kommer fortsätta helt enligt plan. Under våren och sommaren 2018 byggs laddinfrastruktur för elbilar i projektet Ladda Vallentuna tillsammans med kommunen.

– Elverket och Ellevio är stolta över att vara med och förse Vallentuna med laddstolpar. Det ligger helt i linje med vår miljövision och vad vi dagligen arbetar för, en bättre framtid. Elbilarna kommer ta större och tydligare plats i framtidens Vallentuna, framhåller Johansson.

Totalt ska 20 laddstationer byggas på 10 platser runt om i Vallentuna. I den första etappen kommer Vallentuna IP, Karby torg i Brottby, Roslagsstoppet, Kulturhuset, Nysäters gata (Coop-parkeringen) och pendlarparkeringen vid Lindholmen förses med laddstolpar. Den första etappen börjar byggas efter påsk och kommer stå klar till invigningen den 24:e maj.

Kontaktperson
Patrik Johansson
VD Elverket Vallentuna AB
08-511 866 00
patrik.johansson@elverket.se

Läs pressmeddelandet i sin helhet här.

Kontakta oss gärna

Vi hjälper dig att teckna nytt abonnemang och besvarar frågor angående ditt elavtal.

Telefon: 08- 511 866 00
E-post: kundservice@elverket.se