Markarbete och trädfällning

När du planerar att utföra markarbete eller fälla träd är det viktigt att du har god kunskap om vart elnätet ligger. Vi hjälper dig i planeringen. Kontakta oss i god tid före arbetet ska utföras för rådgivning och kabelanvisning.

trad

Kontakta oss inför grävning eller annat markarbete

Planerar du att gräva eller utföra ett markarbete i Elverkets nätområde i Vallentuna kommun? Anmäl det till oss i god tid så hjälper vi dig kostnadsfritt med en kabelanvisning, för att undvika skador på dig själv och din omgivning.

Kontakta oss innan du ska utföra arbeten som:

  • Projektering
  • Planärende
  • Schaktning
  • Sprängning
  • Markundersökningar

Vi utför första kabelanvisningen helt kostnadsfritt! Anmäl utsättning av serviser till oss senast fem arbetsdagar innan du ska påbörja ditt arbete. För större områden behöver vi ha ett av oss godkänt projekteringsunderlag senast två månader innan. Vid sen eller akut anmälan hjälper vi självklart också till. Kostnaden för akut ledningsvisning på vardagar mellan klockan 07.00-16.00 är 1500 kr plus moms för första timmen. Löpande timmar debiteras med gällande timpris.

För ytterligare frågor kring markarbete (så som schaktning, friläggning eller flytt av kabel/ledning) kontakta oss på kabelanvisning@elverket.se så hjälper vi dig.

 

Trädfällning

Ska du eller någon annan fälla ett träd i närheten av en elledning? Kontakta gärna oss för rådgivning innan du påbörjar ditt arbete. Vi hjälper dig i din planering och vid behov finns vi på plats för att säkerställa att trädfällningen sker tryggt och säkert.

Kontakta oss på kabelanvisning@elverket.se innan du fäller träd. Vi hjälper dig!

Kontakta oss gärna

Vi hjälper dig att teckna nytt abonnemang och besvarar frågor angående ditt elavtal.

Telefon: 08- 511 866 00
E-post: kundservice@elverket.se

Läsvärda dokument