Kontakta
vår kundservice

kundservice@elverket.se

08-511 866 00

Våra tillval

Med miljövänliga tillval bidrar du till en hållbar framtid! Elverkets vision är att vara en positiv kraft och bidra till en mer hållbar framtid. Därför har vi olika tillval till ditt nytecknade eller befintliga elavtal som gynnar både miljö och samhälle.

Vattenel

 • Förnyelsebart tillval
 • Miljövänlig energi

Om du vill komplettera ditt nytecknade- eller befintliga elavtal med vattenkraft är Vattenel rätt tillval för dig. Vattenel som tillval innebär att för varje kWh du förbrukar köper vi in samma mängd kWh av 100 procent vattenkraft. För dig som har en elanvändning på 5000 kWh/år innebär det cirka fem kronor extra i månaden. Det här tillvalet gäller tills du säger upp det eller när ditt avtal löper ut.

> Läs mer om vattenkraft

Vindel

 • Miljövänligt tillval
 • Utnyttja naturens kraft

Ett annat grönt tillval vi erbjuder är energi från vindkraft. Detta tillval kallar vi för Vindel och det innebär att för varje kWh du förbrukar, köper vi in samma mängd kWh av 100 procent vindkraft. För dig som har en elanvändning på 5000 kWh/år innebär det cirka fem kronor extra i månaden. Tillvalet Vindel gäller tills du säger upp det eller till avtalsslut.

> Läs mer om vindkraft

Solel

 • Miljövänligt tillval
 • Utnyttja naturens kraft

Vårt senaste gröna tillval är energi från solen. Vi kallar det för Solel och innebär att vi köper in samma mängd solel som du förbrukar. För dig som har en elanvändning på 5000 kWh/år innebär det cirka tio kronor extra i månaden. Tillvalet Solel gäller tills du säger upp det eller till avtalsslut.

El märkt Bra Miljöval

 • Påverka framtidens el
 • Minimal påverkan på klimatet

Väljer du att köpa tillvalet Bra Miljöval kan du påverka vilken el som ska produceras i framtiden. Denna el köper Elverket i sin tur in från förnybara energikällor som uppfyller hårda miljökrav och har minimal påverkan på klimatet. De som räknas till förnyelsebara energikällor är vatten, vind, biobränsle samt sol- och geotermi.

Varje krona per kilowattimme el, märkt Bra Miljöval, sätts in i fonder som finansierar energieffektivisering, projekt som minskar miljöbelastning från elproduktion och spännande investeringar i ny miljöteknik.

För dig som har en elanvändning på 5000 kWh/år innebär det här tillvalet en kostnad på cirka fem kronor extra i månaden. Detta tillval gäller tills du säger upp det eller tills avtalet tar slut.

bra-miljoval

Naturskyddsföreningens hemsida kan du läsa mer om el märkt Bra Miljöval.

Drömel

 • Hjälp barn uppfylla sina önskningar
 • El med gott syfte

Drömel är ett tillval i samarbete med stiftelsen Min Stora Dag. Väljer du att komplettera ditt nytecknade eller befintliga elavtal med Drömel hjälper du Min Stora Dag att uppfylla sjuka barns önskedrömmar.

MIN STORA DAG

Stiftelsen Min Stora Dag hjälper årligen sjuka barn mellan tre och arton år i Sverige att uppleva en alldeles egen stor dag. Det innebär ett efterlängtat avbrott när sjukhusdagarna är långa och behandlingarna tuffa. Upplevelsen utgår helt och hållet från barnens högsta önskningar.

PÅSLAG FÖR DRÖMEL

Tecknar du Drömel tillkommer ett påslag på 0,25 öre/kWh exklusive moms. Elverket bidrar med samma summa och tillsammans stödjer vi Min Stora Dag med 0,5 öre/kWh. Detta tillval gäller tills du säger upp det eller tills ditt avtal löper ut.

min-stora-dag

Min Stora Dag kan du läsa mer om vad pengarna från Drömel har använts till.

Betalsmart

 • Tryggt
 • Undvik höga elräkningar
 • Förutse elkostnaden året runt

Med Elverkets tilläggstjänst Betalsmart fördelar du din elkostnad över året och betalar exakt lika mycket varje månad. Undvik oväntat höga elräkningar mitt i vintern, med Betalsmart kan du förutse dina kostnader månad för månad.

SÅ FUNGERAR BETALSMART

När du tecknar tillvalet Betalsmart utgår Elverket från din senaste årsförbrukning och delar den på tolv månader. Utifrån denna beräknar vi hur mycket du ska betala varje månad. De månader du betalar för mer el än vad du använder lägger vi el-överskottet på ett ”tillgodokonto” hos oss. Under de månader du förbrukar mer el än du betalar drar vi kostnaden för detta underskott från detta konto.

Månadsavgiften för denna tjänst är 29 kr. Du kan enkelt koppla Betalsmart till autogiro, för att alltid vara säker på att rätt belopp dras från ditt konto på rätt datum. Då kan du känna dig säker på att alltid betala i tid.

 

Kontakta oss gärna

Vi hjälper dig att teckna nytt abonnemang och besvarar frågor angående ditt elavtal.

Telefon: 08- 511 866 00
E-post: kundservice@elverket.se