Vi erbjuder olika typer av elavtal och hjälper dig hitta rätt.

Välkommen till Elverket.

Elavtal

Att veta vilket avtal du ska välja är inte så enkelt. Därför erbjuder vi tre olika typer av elavtal, så att du ska hitta rätt för dig. Du kan välja mellan fast, rörligt och året runt-pris. När du hittat det elavtal som passar dig bäst kan du komplettera avtalet med tillval.

Elverkets vision är att vara en positiv kraft och bidra till en mer hållbar framtid. Därför har vi skapat miljövänliga tillval som till exempel vind- och vattenel och el märkt med Bra Miljöval.

Här kan du läsa mer om våra tillval.

Våra Elavtal

Lager-511

FAST ELPRIS

  • Tryggt alternativ
  • Samma pris hela avtalstiden
  • Undvik prishöjningar

Elpriset påverkas av utbudet och efterfrågan på el. Bor du i villa, förbrukar mycket el och vill veta vad kostnaden blir månad för månad är detta ett bra val. Med fast pris får du samma pris per förbrukad kWh under hela avtalsperioden. Du kan välja att teckna ett fast avtal från ett till fem år.

Räkna ut ditt fasta elpris

Lager-50-2

RÖRLIGT ELPRIS

  • Möjlighet till lågt pris
  • Bra val över tid
  • Bind priset när du vill

Rörligt elpris passar dig som bor i en mindre bostad där uppvärmningen inte påverkar elförbrukningen. Vissa perioder kan elpriset vara dyrare och andra perioder billigare – så även din elkostnad om du väljer rörligt pris. Skulle du efter en period önska att binda ditt rörliga elavtal så att det övergår till ett fast elprisavtal kan du göra det när du vill.

Räkna ut ditt rörliga elpris

Se de rörliga elpriserna senaste åren

Lager-49-3

ÅRET RUNT-EL

  • Regleras beroende årstid
  • Undvik prishöjningar

Året runt-el är en vintersäkring som ger dig det bästa av två världar. Fast pris under vintermånaderna, november till och med mars, och rörligt elpris de varma vår- och sommarmånaderna. Detta elavtal är idealiskt om du vill känna dig trygg och undvika prisstegringar under vintern, men dra fördel av det rörliga priset under årets varma månader. Kom ihåg att detta elavtal ska omtecknas varje år.

Tillval som gör skillnad

_BILD

  • Gör en insats för miljön
  • Komplettera ditt elavtal med hållbara alternativ

Som komplement till ditt elavtal kan du välja ett tillval. Vi erbjuder flera olika alternativ som till exempel Vind- och Vattenel, el märkt med Bra Miljöval samt Drömel. Med ett av dessa tillval bidrar du till en mer hållbar framtid och en snällare värld.

Läs mer om våra tillval

Läs mer om förnyelsebar energi

 

Se våra aktuella villkor

Kontakta oss gärna

Vi hjälper dig att teckna nytt abonnemang och besvarar frågor angående ditt elavtal.

Telefon: 08- 511 866 00
E-post: kundservice@elverket.se

Läsvärda dokument