Ring oss
gärna för offert!

08-511 866 00

Gör en solcellskalkyl på ditt tak

Ange takyta som ska användas (kvm)

kvm

Solceller

Solen är en kraftfull och naturlig energikälla med potential att täcka hela världens energiförbrukning flera tusen gånger om. Solen är inte bara en enorm kraft men också ett miljövänligt alternativ att producera el – genom egen produktion av solenergi samt effektivisering av din elförbrukning gör du en viktig insats för framtiden.

Så funkar det

ett
1 Vi besöker dig

Vi kommer ut till dig och tillsammans tittar vi på förutsättningarna och tar fram en lösning som passar dig och dina behov.

Varför välja solenergi?

tva
2 Offert & Bidrag

Med hjälp av ditt underlag tar vi fram en offert. Vi hjälper dig även att ansöka om statligt bidrag eller ROT-avdrag.

Mer om bidrag

tre
3 Installation

Vi tar hand om hela installationen och tar kontakt med ditt nätbolag. Det tar cirka två dagar att installera solceller på ditt tak.

Mer om installation

Exempel på solcellspaket
small
Small
Installerad effekt: 3.1 kW
Yta: 20 kvm
Cirkaårsproduktion: 3100 kWh
Antal paneler: 12 st
Cirkapris: 69 499 kronor inkl installation (ca 55 600 kr efter statligt solcellsbidrag alt. ca 63 244 kronor inkluderat ROT-avdrag)
mediumpaket
Medium
Installerad effekt: 5.7 kW
Yta: 35 kvm
Cirkaårsproduktion: 5400 kWh
Antal paneler: 21 st
Cirkapris: 107 900 kronor inkl installation (ca 86 320 kr efter statligt solcellsbidrag alt. ca 98 189 kronor inkluderat ROT-avdrag)
largepaket
Large
Installerad effekt: 7.6 kW
Yta: 47 kvm
Cirkaårsproduktion: 7500 kWh
Antal paneler: 28 st
Cirkapris: 138 900 kronor inkl installation (ca 111 120 kr efter statligt solcellsbidrag alt. ca 126 399 kronor inkluderat ROT-avdrag)

Skulle ingen av dessa paket fungera för ditt hus skräddarsyr vi självklart en lösning som passar dina förutsättningar och behov.

Läs mer om våra solcellspaket

Hög kvalitet – från början till slut

Lager-45-6

Solceller producerar el till ditt hem på ett miljövänligt och medvetet sätt. Den el som produceras genom solceller är koldioxidneutral och effektiv.

En solcell är en fyrkantig skiva halvledarmaterial bestående av kisel. Solcellen är uppbyggd av två lager – ett positivt och ett negativt laddat. När solens strålar träffar solpanelen skapas likström mellan de två kisellagren. Genom en kabel förs likströmmen till en växelriktare som omvandlar strömmen till växelström, vardagligt kallad för hushållsel.

När du köper solceller av oss ger vi dig tillgång till en hemsida som gör det möjligt för dig att följa din egen elproduktion. På det viset ser du hur din solel bidrar till en bättre miljö tack vare minskade koldioxidutsläpp. I din elcentral monterar vi en mätare som automatiskt skickar eventuell överskottsel till elnätet utanför ditt hus. Den i sin tur ger oss besked om hur mycket el vi ska köpa av dig.

Läs mer om solcellsfakta